Dokumentumkezelő

dokumentum1A vállalati ügyvitelben a dokumentumok jelentik az üzleti folyamatok alapját, az adatok forrását és a vállalatok, személyek közti kommunikáció egyik csatornáját.

A dokumentumok számos formában állhatnak rendelkezésre: papíron, formanyomtatványban, e-mail-ben, elektronikus dokumentumokként és még egy tucatnyi egyéb formátumban.

 

 dokumentum2

Tárolhatóak irattárakban, archívumokban, hálózati szervereken vagy egy távoli irodában.

Három tulajdonság azonban minden dokumentumra jellemző:

- a vállalat működéséhez nélkülözhetetlen információt tartalmaznak

- nehéz megkeresni, és még nehezebb megosztani őket

- több anyagi erőforrást igényelnek, mint általában gondolnánk.

Az Euronet alkalmazásintegrációt valósított meg a ChaRM Integrált Vállalatirányítási Rendszer és a kaliforniai székhelyű Kofax cég által fejlesztett Ascent Capture dokumentumkezelő megoldás között.

A rendszer a beépített képtisztítási funkció mellett a géppel és kézzel írt karaktereket (OCR és ICR-funkció), vonal- és patch-kódokat, valamint az optikai jelölő-szimbólumokat (OMR) is felismeri. A dokumentum feldolgozás különböző műveletei térben és idoben elkülönülhetnek egymástól, melynek internetalapú kezelését a rendszer feladatütemezője valósítja meg. Így a szállítási költségek csökkentése mellett a dokumentumok sérülésektől és adatvesztésektől való megóvása is biztosított.

Az integrált rendszer Ascent Capture komponense a bizonylatok szkennelés utáni iktatását segíti elő. A beolvasott és feldolgozott iratot egy speciális, leginkább karcmásolathoz hasonlító eljárással kis méretű képpé konvertálja a költséghatékony tárolás számára.