E-számla megoldás

eszamla1Ügyviteli rendszerünk Pénzügy modulja képes elektronikusan aláírt és időbélyeggel ellátott dokumentumok előállítására. E dokumentumok a XadES-T (XML Advanced Electronic Signatures with Timestamp) szabvány szerint jönnek létre.

Az így létrehozott dokumentum önmagában bizonyítja, hogy valóban az aláíró cég/szervezet/személy bocsátotta ki, az időbélyegzés időpontjában már létezett és a 20/2004-es PM rendelet értelmében az APEH felé hitelesnek minősül.

 

Paraméterek

Az e-számlát mellékletként tartalmazó e-mailek könnyen kezelhető adminisztrációs felület segítégével testreszabhatók. Az e-mail tartalmazza a számla validálásához szükséges linket, ezen felül remek lehetőséget ad az ügyfelekkel való kommunikáláshoz plusz ráfordítás nélkül, hiszen tartalmazhat tetszőleges szövegeket (hírlevelet, direct marketing levelet, linkeket, hirdetéseket).

 

Partnertörzs

A ChaRM Partnertörzsben beállítható, hogy az adott partner fogad elektronikus számlát, ezen felül meg kell adni egy e-mail címet, ahová a számlák érkezni fognak.

Ezt a lépést partnerenként természetesen csak egyszer kell megtennie. A lépés megtétele nem zárja ki a későbbiekben papíralapú számla kiállítását a partner részére.

 

Egyedi számla kiállítása

A ChaRM Pénzügy moduljában a felhasználó elkészíti a számlát. A folyamat végén, a számla lezárása előtt a ChaRM ellenőrzi, hogy a vevő beállításai között szerepel-e az e-számla befogadás. Ha igen, akkor automatikusan e-számla készítést ajánl fel, amely akár papíralapúra is változtatható a felhasználó igénye szerint.

A számla lezárása után a ChaRMban feltöltött dokumentumként jelenik meg maga a hitelesített elektronikus számla (XML) és egy PDF fájl, mely a számla képét tartalmazza. A dokumentumok megtekintése és/vagy mentése a weben megismert technológia segítségével végezhető.

 

Csoportos számlázás

A csoportos számlázás funkció olyan - elsősorban szolgáltató - cégeknek jelent nagyszerű segítséget, amelyek havonta egyszer, tömegesen számláznak ügyfeleiknek. A ChaRM Pénzügy a Szolgáltatás modullal együttműködve automatikusan generálja és küldi az elektronikus számlákat.